Product Category: Noord-Brabant

Interactieve Natuurwandelingen in Noord-Brabant

Naaldwijk

Nistelrode

Ontdek de diversiteit aan landschappen tijdens een wandeling over het Boswachterspad in de Maashorst. Wandel door het oude pioniersbos, de bloeiende heidevelden en over de korte graslanden. Zie de Exmoorpaarden en Taurossen grazen en speur naar de Geelgors en Roodborsttapuit.

hoogerheide

Hoogerheide

Fladderende vlindersoorten, bloeiende zonnedauw en een waterrijk uitzicht. Tijdens deze afwisselende wandeling over het Boswachterspad in het Brabantse landschap valt genoeg te zien.

Helenaveen

Helenaveen

Ontdek het vogelrijke Mariapeel tijdens een wandeling door de natuur en langs de turfgeschiedenis van Limburg en Brabant. Van de langgerekte vaarten tot de uitgestreken velden, hier ademt het verleden. Vooral in de lente barst het leven in de Peel los.

Eersel

Eersel

Van de reeën in de schemer tot de meeuwenkolonie in het voorjaar en de zomermaanden, tijdens deze wandeling over de Cartierheide in Noord-Brabant loop je allerlei diersoorten tegen het lijf. Een rustige wandelroute door bos, langs heide, grote wateren en dichtbij de vele inwoners van De Kempen.

drimmelen

Drimmelen

Drimmelen is een verrassend charmant stadje dat fungeert als één van de poorten tot de Biesbosch. Vanuit Drimmelen kun je echter ook een leuke wandeling maken door de Brabantse polder. De start is bij de gezellige haven van Drimmelen.

breda

Breda

Wandeling de Baronie van Breda en ontdek de historie en de vele dieren op de heide en tussen de eeuwenoude bomen van het Mastbos. Tussen de 500 jaar oude bomen kun je boommarters, reeën, vossen, egels en eekhoorns tegenkomen. Loop langs de oevers van de Mark en ga het Ginneken even in.

DanishDutchEnglishFrenchGermanItalianSpanish